luni, 5 octombrie 2015

Cum alegem echipamentul individual de protectie ?

Angajatorii sunt obligati prin lege sa identifice riscurile de la toate locurile de munca pentru a stabili daca pericolele care necesita utilizarea de echipament individual de protectie (EIP), sunt prezente sau probabile. 


Majoritatea dintre dvs. lucrati in medii periculoase care presupun un echipament corespunzator format din imbracaminte si incaltaminte de protectie.

Este foarte important sa purtati incaltamintea de protectie adecvata, pentru ca aceasta poate face diferenta in caz de un accident.


luni, 6 iulie 2015

Echipamentul Individual de Protecție – EIP

În funcție de părțile corpului pe care le protejează, EIP pot fi împărțite astfel:
- protecția capului- protecția feței
- protecția respiratorie
- protecția mâinilor
- protecția picioarelor
- protecția corpului
- protecția împotriva căderii



Echipamentul individual de protecție (EIP) face parte din rutina zilnică a tuturor celor care lucreaza în industrie, fie ea grea sau farmaceutică, în construcții, la service-urile auto, ș.a.m.d.. De fapt, trebuie purtat până și de către vizitatorii șantierelor sau liniilor de producție.

România are unul din cele mai ridicate niveluri ale numărului de incidente din Europa, în 2013 înregistrându-se peste 4000 accidente la locul de munca. Cauza, pe lângă instructaj, este nefolosirea sau alegerea și utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de protecție individuală.